Upp
Kurser

Aktuella kurser 2019

Våren

Vårens kurser startar vecka 3

Qi-Gong / Mindfulness

Måndagar kl 18.30–20.00

Qi-Gong

Onsdagar kl 16.30–18.00

Stärkande rörelser

Onsdagar kl 18.30–20.00

Mindfulness på arbetsplatsen

Mindfulnessträning har en mängd positiva effekter i form av minskad stress, bättre fysiskt och mentalt välbefinnande, större glädje och tillfredsställelse, ökad förmåga att hantera tidspress etc. Listan kan göras lång. Att träna mindfulness på arbetsplatsen innebär att effektiviteten och produktiviteten ökar, samtidigt som medarbetarna känner sig mindre stressade, får ökat fokus, utvecklar sig själva och fungerar bra såväl i arbetslivet som privat.

Hur kan vi påstå det?

Det kommer cirka 400 nya forskningsartiklar/år som visar på olika resultat av mindfulnessträning. Många visar på hur hjärnan utvecklas och bland annat att arbetsminnet ökar. Mindfulnessträning kan ge resultat i ett brett perspektiv men för att skapa resultat i en arbetsgrupp så har vi valt att fokusera på tre områden:

  • Minskad stress och ökad återhämtning
  • Ökad koncentrationsförmåga och fokus
  • Bättre kommunikation

Hur går det till?

  1. Inspirationsföreläsning 1,5 tim.
    En föreläsning genomförs som ger kunskap om vad mindfulness är och som ligger till grund för att skapa förståelse för mindfulness samt motivation för den egna träningen.

  2. Arbetsgruppen tränar, max 10 deltagare.
    Varje person tränar i det internetbaserade träningsprogrammet Mindfulness Grundkurs, som genomförs 2 ggr 10 min per dag. Alternativt med CD-skivan som ingår. Kursen pågår i 8 veckor. Marie handleder gruppen vid 4 tillfällen. Detta ligger lämpligen varannan vecka och pågår 1,5 tim varje gång. Mellan varje tillfälle tränar du enskilt och i grupp med uppgifter som alla känner till och har kommit överens om. Det innebär att du utvecklas både som individ och grupp.

Varmt Välkommen!

Marie Haglund

instruktör Marie Haglund

Marie är mindfulnessinstruktör (utbildad på Mindfulnesscenter av Ola Schenström som fått sin utbildning i USA och är en av Sveriges ledande experter inom mindfulness).
Marie är certifierad terapeut i Qi Gong, hypnosterapi, zonterapi, akupressur, massage med eteriska oljor, qi-terapi och energimassage.

Pris: 9 500 kr exkl moms + material per person 476 kr exkl moms – träningsprogrammet Mindfulness Grundkurs (internetbaserat träningsprogram).
Pris för inspirationsföreläsningen: 5 000 kr

För mer information kontakta:
Santa Monica: 0515–868 90
info@santamonica.se